Ismerje meg: A kerítés építés folyamatai röviden!

A kerítés építés folyamata segít Önnek abban, hogy elzárja és elkülönítse a tulajdonát, és ezzel egyidejűleg védelmet is biztosít más állatok, emberek bejutása, továbbá különböző környezeti tényezők ellen, például a szél, a víz és a növények ellen is. A napjainkban elterjedt utcai kerítések mind anyagfelhasználásban, mind formában rengeteg tényező alapján eltérnek a régen épített kerítésektől, és amennyiben az Országos Településrendezési és Építési Követelmények által biztosított elvárásoknak is megfelelünk, onnantól már nincsenek egyéb helyi szigorítások, teljesen szabadon választhatjuk meg milyen anyagokból szeretnénk kivitelezni például egy Gabion kerítés építés folyamatát.

A kerítéseknek rengeteg funkciója létezik. De mindezek előtt lényeges betartanunk néhány fontos szabályt is, hogy kerítésünk a lehető legjobban harmonizálhasson környezetünkkel, és ne csupán egy védelmi funkciót láthasson el számunkra. Abban az esetben, ha az ingatlanunk egy mozgalmas országút mellett helyezkedik el, akkor a kerítésünk segíthet felfogni a port és a zajt. Ennek a kivitelezéséhez bátran választhatunk robosztusabb, magasabb típust, mint a telephely kerítések, amelyeket akár fából, téglából, kőből és ezek kombinációjából is képesek vagyunk kivitelezni.

Azonban egy sokkal csendesebb környéket tekintve bátran választhatunk áttört felületű kerítéseket vagy alacsonyabb, tömör kerítést. Egy magas tömör védelmi kerítés építés folyamata ez esetben nem annyira ajánlott, ugyanis a tulajdonost bezárja, a helyi közösséget pedig teljesen elszigeteli, amely mind fizikálisan mind mentális értelemben is negatív lehet. Legfőképpen akkor, ha valamilyen okból adódóan rosszul leszünk a kertünkben tartózkodás alatt. Amíg egy város utcáin ebben az esetben valaki rögtön fog mentőt hívni, addig kertünkben csak abban az estben, ha valaki arra jár és szemtanúja, hogy rosszul vagyunk, a kirekesztő kerítés pedig mindkettőt megnehezíti.

A kerítés esztétikai tényezői is nagyon lényegesek. A kerítések védő funkciói mára bővült az esztétikai megjelenés szempontjával is. Fontos hogy egy átláthatatlan kerítés építésének a folyamata harmonizáljon a környezetünkkel is, ezalatt gondolva az ingatlanunkra és az utcaképre. Érdemes természetes, akár helyileg kitermelt anyagok használatán elgondolkodnunk. Érdemes elkerülni a tájidegen, szintetikus anyagok használatát és ezzel együtt a természetellenes színeket is. Fontos figyelembe vennünk egy telephely kerítés építése során ingatlanunk színét és burkolatait, továbbá azt is, hogy akár az ipari kerítések mennyire illenek bele az utcaképünkbe. Az utóbbi lehetőség során lehet a miénk a legszebb kerítés, amely növelheti az utcakép szépségét, azonban vigyázzunk arra, hogy az ingatlanunk nehogy éppen ennek fordítottját érje el. Lényeges szempont a kerítésünk karbantartása is, ezzel nem csupán az élettartamát növeljük, de esztétikailag is kellemesebb látványt nyújthatunk majd.

Milyen anyagból építsünk egy kerítést?

Nincs is annál szebb látvány, mint amikor egy megfelelően karbantartott udvar egy ízléses kerítéssel van körülhatárolva. Ennek a szépségnek azonban ára van: egy telephely kerítés rendszeres karbantartást igényel, amely maximum két év elteltével egy teljes lecsiszolást és újrafestést jelent. Ez a folyamat fárasztó és időigényes, ha azonban elhanyagoljuk, a kerítésünk az évek múlásával olyan rossz állapotba kerül, hogy már csak a lécek cseréje jelenthet megoldást. El kellene tehát felejtenünk az esztétikus lakossági kerítés építés lehetőségét, ha nem tudunk eleget foglalkozni vele? Egyáltalán nem!

A modern technika az építőipar területeire is begyűrűzött, ezért ma már lehetőségünk van olyan kerítés építésére is, legyen szó akár vadvédelmi kerítés építésről, amely kinézetre teljes mértékben hasonlít a fakerítésre, azonban időtálló, strapabíró alumíniumból vagy acélból kivitelezett. Ezen kerítéseknek a legnagyobb előnye, hogy gondozásmentesek, amely szempontot ebben a szituációban szó szerint kell érteni: tehát elegendő egyszer kivitelezni, utána pedig nem szükséges karbantartani. Egy általunk kivitelezett ipari kerítés ellenáll a nyári forróságnak, a téli fagynak, a magas UV-sugárzás veszélyeinek és a heves viharok sem okoznak gondot számára. Külső megjelenés szempontjából pedig épp olyan ízlésesen tud kinézni, mint egy frissen festett védelmi kerítés.

Abban az esetben, ha Ön már eldöntötte, hogy egy minőségi acél vadvédelmi kerítés vagy egy alumínium kerítés mellett teszi le a szavazatát, már nincs más hátra, mint a részletek pontosítása. Először is vegye fel velünk a kapcsolatot és mi tájékozatjuk Önt a kedvező kerítés építés árakról! Bármelyik alapanyagot is választaná, mindkettőnél lehetősége adódik arra, hogy kiválassza az Önnek megfelelő méretet, továbbá a színt. Az alumínium védelmi kerítések, valamint az acél vadvédelmi kerítések közötti fontos különbségek azok, hogy amíg az előbbi tetszőlegesen vágható, addig az utóbbi esetében már a megrendelés alkalmával is a pontos méreteket szükséges megadni, hiszen az utólagos vágás, fúrás után korrodálódhat.

Az általunk kivitelezett kerítések ismérve, hogy a felszerelésük roppant gyors és egyszerű, ugyanis az elemek összeállítása önmetsző csavarok alkalmazásával és profi szakemberek által történik. Ha Ön nem szeretne ezzel saját kezűleg foglalkozni, akkor szakembereink igény esetén házhoz mennek és felszerelik Önnek új kerítését. Keressen minket bizalommal megadott elérhetőségeinken!