Gyors és szakszerű gabion kerítés építés, készítés, kivitelezés országosan!

A Gabion kerítés egy tökéletes zajfogó és belátásgátló, időtálló kerítéstípus, amely könnyen illeszkedik környezetéhez az adott terephez és körülményekhez. A Gabion kerítés építése gazdaságosan kivitelezhető.

A kerítés építéséhez pontalapokba helyezett speciális oszlopok szükségesek. Akárcsak a kerítés lábazata, oszlopai is épülhetnek Gabionból. A Gabion gazdaságosabb, olcsóbb megoldás, mint a beton vagy akár a zsalukőből készült lábazat. További előnye a Gabion kerítésnek a rugalmassága, mert a lábazaton nem keletkeznek repedések. A lábazat sokszor támfal funkciót is betölt, a kerítés egyik oldalán ilyenkor a talajszint magasabb.

A kerítések telepítése során a gabion jó vízáteresztő képességének köszönhetően nem kell majd számolnunk felfagyással, felvizesedéssel, só kivirágzással. A gabion kerítések egyik legfontosabb előnyei, hogy a gabion rendszerek roppant gyorsan telepíthetőek, illetve a bontásuk és újratelepítésük költségmentessége. És ha már a költségeknél tartunk, fontos szem előtt tartani azt a korántsem elhanyagolható szempontot a gabion kerítések esetében, hogy hasonló megjelenésű támfal vagy során a gabion olcsóbb megoldást jelent majd.

Hagyományos téglafal és téglával töltött gabion direkt összehasonlításában szintúgy felsorolható a gabion kerítések valamennyi előnye között, mint kő töltőanyag esetén, és itt az egyszerűbb, tisztább és gyorsabb gabion kerítések előnye egyértelműen megmutatkozik a munkadíjban is, csak ennek köszönhetően olcsóbb a gabion.

A gabion kerítés építése egy izgalmas és hatékony módszer a területek határolására és díszítésére egyaránt. A folyamat általában több lépésből áll, amelyeket precízen és gondosan kell végrehajtani a legjobb eredmény érdekében.

Az első lépés a tervezés és a terület előkészítése. Fontos megtervezni a kerítés helyét és méretét, valamint meghatározni a gabionok szükséges mennyiségét. A területet meg kell tisztítani a növényzetől és a talajt egyenletessé kell tenni. A második lépés a gabionkosarak összeszerelése. A kosarakat általában dróthálókból készítik, amelyeket aztán meg kell tölteni kavicsokkal vagy nagyobb kövekkel. Fontos, hogy a kosarak szilárdan legyenek összerakva, hogy megfelelő támogatást nyújtsanak a kerítésnek.

A következő lépés a gabionos oszlopok elhelyezése. Ezek a tartóoszlopok szükségesek a kerítés stabilitásának biztosításához. Általában betonból vagy acélból készülnek, és megfelelő távolságban kell elhelyezni őket egymástól. Miután az oszlopokat elhelyezték, következik a gabionkosarak elhelyezése és rögzítése az oszlopokhoz. Ez a rész körültekintő munkát igényel, hogy a kerítés egyenletes és szilárd legyen. Végül következik a kozmetikai munka, mint például a föld feltöltése a gabionok mögött, a kerítés festése vagy egyéb díszítő elemek hozzáadása a kerítéshez.

Melyek a gabion kerítések legfőbb előnyei?

I

Roppant változatos beépítési lehetőséget biztosít,

I

Környezetbe könnyedén beilleszkedő, esztétikus megjelenése van,

I

Hosszú élettartammal rendelkezik,

I

Könnyedén, gazdaságosan és roppant gyorsan építhető,

I

Helyszín közeli anyagok alkalmazhatóak az építése során,

I

A gabion egy vízáteresztő, fagyra érzéketlen szerkezet.

gabion kerítés építése, kivitelezése kedvező árakon

HÍVJON MINKET MOST!

Ha felkeltettük érdeklődését, kérjen árajánlatot és hívjon minket bizalommal!