Hogyan zajlik cégünkkel a kerítés kivitelezés?

Kerítés alapozása

A kerítés építés a legtöbb esetben az alap kialakításával indul meg. Ez lehet sávalap, vagy az oszlopok pontszerű alapja. A kerítés alapok jellemző szélessége nagyjából 30 cm, mélysége pedig minimum 70 cm. Továbbá megfelelő vasalattal szükséges ellátni.

A kerítés lábazatának a kialakítása

Nem az összes kerítés épül meg lábazattal, az egyszerűbb drótfonatos kerítések, fa és léckerítések, egyes kerítésrendszerek lábazat nélkül is kivitelezhetők. A beton, tégla, kő és gabion kerítések építése során sincs minden esetben szükség lábazatra.

A kerítés lábazata a legtöbb esetben falazó elemekből áll össze. Azonban adódnak előre legyártott vasbeton lábazati elemek is. Napjainkban legtöbbször zsalukő kerítés lábazatok készülnek, de kő, fém, beton vagy tégla lábazat is kivitelezhető.

A kerítés lábazatra ezt követően burkolat is kerülhet, amely lehet akár vakolat, ragasztott lapok, szeletelt tégla is.

A kerítés oszlopoknak a telepítése

A kerítés készítés folyamán a legtöbb helyzetben oszlopokat is szükséges állítani. Ezek lehetnek a talajba vagy a lábazatba rögzítettek. Továbbá a lábazat anyagából építettek. Egyéb helyzetekben is szükségünk lesz, ha azokat nem építettük meg a lábazattal megegyező anyagból. A kerítés oszlopok anyaga számtalan típus lehet, fa, fém, zsalukő, beton, tégla, kő. Az oszlopokat a legtöbb esetben 2-3 méteres távolságra szükséges elhelyezni egymástól.

Kerítés készítés

Ez után következik a kerítés megépítése, amely a felhasznált anyagoktól függően szerelést, falazást, festést, vakolást foglal magában. A különböző kapukat, ajtókat is be szükséges szerelni a helyükre. Továbbá a díszítő elemek, világítás, kaputelefon, biztonságtechnikai berendezések kivitelezése is ekkor esedékes. Utolsó folyamatokat a sitt és hulladék elszállítása, továbbá a tereprendezés.

Hogyan alakulnak a kerítés építés árai?

A kerítés kivitelezés egységnyi ára elsődlegesen a felhasznált alapanyagoktól és az ezekkel összefüggő munkadíjaktól és szállítási költségektől fog függeni. Ezzel párhuzamosan a talaj minősége, az esetleges tervezési költségek, a meglevő régi kerítés bontása és a törmelék elszállítása is további költséget fog majd jelenteni. Természetesen a kerítés hossza és magassága, továbbá a különböző ajtók, kapuk, világítás és díszítés is többletköltséget jelent.

Egy olcsó kerítés építés anyaga a drót, a legtöbb esetben ez a legkevésbé költséges kivitelezési lehetőség. Ebben a helyzetben az árat a lábazat növelheti. Kerítés építés olcsó árak mellett is kivitelezhető a fém táblás kerítés rendszerekkel is. A kerítés készítés munkadíja legfőképpen az alapozástól, a felhasznált anyagoktól, a lábazattól, a felületkezeléstől és a különböző ajtók, kapuk, díszítésektől függ.

A kerítés építés árak végleges állapotához kérjen ajánlatot cégünktől!