Miért elengedhetetlenek a kerítés készítés előtti teendők?

A kerítés építés első hallásra talán nem is tűnik majd annyira bonyolult feladatnak, hiszen csak függőleges lécek sora, néhány ponton rögzítve. Talán ennél nem is szükséges több egy makett esetében, egy iskolai technika óra esetében, viszont a valóságban nem is olyan egyszerű a kerítés készítés folyamata.

Mielőtt elkezdődne a kerítés építés folyamata, szükséges lesz eldöntenünk, hogy milyen kerítés mellett szeretnénk dönteni. Az anyag, a felületkezelés, a stílus és az ár is mind-mind fontos, döntésünket befolyásoló tényezők, ahogy a kerítés építés gyorsasága és maga a kerítés kivitelezés minősége is. Egy faragott kövekből épülő kerítés roppant időigényes munkafolyamat, míg egy léckerítést akár saját magunk is felhúzhatunk a telkünk köré. Az sem lényegtelen, hogy mit kerítünk körbe, esetleg ipari területet, családi házat vagy netán egy játszóteret? Az összes területre különböző kerítés a javasolt. De mielőtt elkezdődne a kerítés kiválasztása és építése, ajánlott az építési szabályokról is előzetesen és megfelelően tájékozódni.

Kerítés kivitelezés előtti teendők

Habár a kerítés építés folyamatához nem szükséges építési engedély, települési szinten különböző szabály vonatkozhat a kerítés kivitelezés folyamatára. Gondoljuk azt is át, hogy a kerítés milyen hatást gyakorol majd a környezetünkre, kertünkre, beillik-e majd az utcaképbe, a választott stílus passzol-e majd a házunkhoz. Kerítés készítés előtt nem kötelező, de érdemes lehet a szomszédokkal is egyeztetnünk. Mondjuk el nekik, hogy kerítés építés lesz nálunk, és ezáltal egy esetleges későbbi telekhatár vitát is megelőzhetünk.

A kerítés építés esetében fontos szempont, hogy a kerítés milyen erős. A tervezett kerítésünk ellenálló lesz-e a széllel szemben, a gyerekek nem tudnak-e majd átmászni rajta, a kutya feje nem fog majd kiférni a réseken keresztül? Ebből is azonnal kitűnik, hogy a telephely kerítés készítés egy igen összetett tevékenység. A pontosság és a gördülékenység egy Gabion kerítés építés esetében kiemelten lényeges, hiszen az utca és a kert, udvar felé is biztonságosnak szükséges lennie. Ha már rendelkezünk némi tapasztalattal ezen a területen, akkor mi is belevághatunk a kerítés építés folyamatába, de a legjobb, ha ezt egy profi cégre és csapatra bízzuk.

A kerítés építés legkönnyebb a cégünkkel!

A gondozásmentes kerítés telepítése cégünkkel roppant gyors és egyszerű. Már akár meglévő keretre is felrakhatjuk a léceket, amelyek egyedi méretben és színben is kivitelezhetőek.

Az elegáns megjelenések mellett, a stabil és tartós elemek biztos határt garantálnak majd a magánterület és a szomszédos területek között. Az elemek felülete pedig ellenáll a nedvességnek és a napsugárzásnak is. Remek választás, ha az utcai kerítés építés során a kortalan szépséget és a biztonságot ötvözzük.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keresse csapatunkat bizalommal!