Kerítés kivitelezés gyorsan és precíz munkavégzéssel – Hogyan lehetséges?

A gondozásmentes kerítés telepítése cégünkkel roppant gyors és egyszerű. Már akár meglévő keretre is felrakhatjuk a léceket, amelyek egyedi méretben és színben is kivitelezhetőek.

Az elegáns megjelenések mellett, a stabil és tartós elemek biztos határt garantálnak majd a magánterület és a szomszédos területek között. Az elemek felülete pedig ellenáll a nedvességnek és a napsugárzásnak is. Remek választás, ha kerítés építés során a kortalan szépséget és a biztonságot ötvözzük. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keresse csapatunkat bizalommal!

Kerítés építés előtti teendők

Habár a kerítés építés folyamatához nem szükséges építési engedély, települési szinten különböző szabály vonatkozhat a kerítés kivitelezés folyamatára. Gondoljuk azt is át, hogy a kerítés milyen hatást gyakorol majd a környezetünkre, kertünkre, beillik-e majd az utcaképbe, a választott stílus passzol-e majd a házunkhoz. Kerítés készítés előtt nem kötelező, de érdemes lehet a szomszédokkal is egyeztetnünk. Mondjuk el nekik, hogy kerítés építés lesz nálunk, és ezáltal egy esetleges későbbi telekhatár vitát is megelőzhetünk.

Az utcai kerítés építés esetében fontos szempont, hogy a kerítés milyen erős. A tervezett kerítésünk ellenálló lesz-e a széllel szemben, a gyerekek nem tudnak-e majd átmászni rajta, a kutya feje nem fog majd kiférni a réseken keresztül? Ebből is azonnal kitűnik, hogy a kerítés készítés egy igen összetett tevékenység. A pontosság és a gördülékenység egy kerítések építése esetében kiemelten lényeges, hiszen az utca és a kert, udvar felé is biztonságosnak szükséges lennie. Ha már rendelkezünk némi tapasztalattal ezen a területen, akkor mi is belevághatunk a kerítés építés folyamatába, de a legjobb, ha ezt egy profi cégre és csapatra bízzuk.

A kerítés esztétikai tényezői is nagyon lényegesek. A kerítések védő funkciói mára bővült az esztétikai megjelenés szempontjával is. Fontos hogy egy lakossági kerítés építésének a folyamata harmonizáljon a környezetünkkel is, ezalatt gondolva az ingatlanunkra és az utcaképre. Érdemes természetes, akár helyileg kitermelt anyagok használatán elgondolkodnunk. Érdemes elkerülni a tájidegen, szintetikus anyagok használatát és ezzel együtt a természetellenes színeket is. Fontos figyelembe vennünk egy telephely kerítés építése során ingatlanunk színét és burkolatait, továbbá azt is, hogy akár az ipari kerítések mennyire illenek bele az utcaképünkbe. Az utóbbi lehetőség során lehet a miénk a legszebb kerítés, amely növelheti az utcakép szépségét, azonban vigyázzunk arra, hogy az ingatlanunk nehogy éppen ennek fordítottját érje el. Lényeges szempont a kerítésünk karbantartása is, ezzel nem csupán az élettartamát növeljük, de esztétikailag is kellemesebb látványt nyújthatunk majd.

Milyen anyagból építsünk egy kerítést?

Nincs is annál szebb látvány, mint amikor egy megfelelően karbantartott udvar egy ízléses kerítéssel van körülhatárolva. Ennek a szépségnek azonban ára van: egy telephely kerítés rendszeres karbantartást igényel, amely maximum két év elteltével egy teljes lecsiszolást és újrafestést jelent. Ez a folyamat fárasztó és időigényes, ha azonban elhanyagoljuk, a kerítésünk az évek múlásával olyan rossz állapotba kerül, hogy már csak a lécek cseréje jelenthet megoldást. El kellene tehát felejtenünk az esztétikus lakossági kerítés építés lehetőségét, ha nem tudunk eleget foglalkozni vele? Egyáltalán nem!

A modern technika az építőipar területeire is begyűrűzött, ezért ma már lehetőségünk van olyan kerítés építésére is, legyen szó akár vadvédelmi kerítés építésről, amely kinézetre teljes mértékben hasonlít a fakerítésre, azonban időtálló, strapabíró alumíniumból vagy acélból kivitelezett. Ezen kerítéseknek a legnagyobb előnye, hogy gondozásmentesek, amely szempontot ebben a szituációban szó szerint kell érteni: tehát elegendő egyszer kivitelezni, utána pedig nem szükséges karbantartani. Egy általunk kivitelezett ipari kerítés ellenáll a nyári forróságnak, a téli fagynak, a magas UV-sugárzás veszélyeinek és a heves viharok sem okoznak gondot számára. Külső megjelenés szempontjából pedig épp olyan ízlésesen tud kinézni, mint egy frissen festett védelmi kerítés.