SZERETNÉ CSALÁDJÁT ÉS VAGYONÁT

ÉJJEL-NAPPAL BIZTONSÁGBAN TUDNI?

VAN EGY TUTI TIPPÜNK

AMI NEKÜNK MÁR  BEVÁLT!!!

KOMONDOR

"A KUTYÁK KIRÁLYA, KIRÁLYOK KUTYÁJA"

 

       A Komondor Magyarországon a kora középkortól elterjedt őshonos kutyafajtánk.

        2 hónapos Komondor kölyök

        betyar.jpg

                                    

    Idegenekel nem barátkozó természetű, jelleme határozott.Ok nélkül nem ugat, de ha hatalmas öblös hangját hallatja, nyilván oka van rá.

 

      Vajon ezen a kerítésen miért nincs szögesdrót!?!

           8 hónapos Komondor

           betyar1.jpg

                                         

   Szereti a gyerekeket, de feltétlenül tudni kell róla, hogy ha bántják a "családjába" tartozó kicsiket, akkor a komondor rögtön a védelmükre kel.

                  1 éves Komondor

                  canicumpduhaj.jpg

                                           

   Az általa védett területet a sajátjának tekinti, arra idegen élőlényt nem enged be.Nappal szivesen fekszik úgy, hogy területét ellenőrizni tudja, éjjel éberen figyelve örködik.

           3 éves Komondor

           3eveskomondor.jpg

                                       

      Szőre kevés ápolást igényel, annak technikáját 2 perc alatt el lehet sajátítani és ha időben hozzá szoktatjuk a kutyát kesöbb ez már nem okozhat gondot. A hosszú, dús szőrzet sok előnyhöz juttatja a komondort. Télen nem fázhat, mivel nem látszik a szeme, ezért akkor is félnek tőle, ha nem is akar támadni. Még nem láttam komondort kutyaverekedésben alul maradni, a szőre igen nagy mértékben enyhíti a harapásokat és a végsőkig küzd! Egy tenyésztő mesélte: Volt két szukája akiket mindíg gondosan külön zárt, kezelt. Az egyik éjszaka véletlenül nyitva maradt egy kapu és a két szuka össze tudott menni. Reggelre sajnos ott feküdt egymás mellett, mind a kettő kimulva,- a végsőkig küzdöttek egymás ellen!

Megtörtént 2.: A rendszerváltást követően divatossá, jó üzletté vált a kutyaviadal, főleg egy bizonyos határszélen. A faluban aminek a közelében rendezték a viadalokat egy bácsika vezette az utcán az 5-6 éves komondorát hazafelé. Látták mezt egy autóból a viadalra indulók és megállították az öreget, hogy jöjjön és nevezzen be a kutyával a viadalra. A bácsika sajnálta nagyon a kutyáját és visszautasította őket. Pénzt kínáltak, arra sem. Nagyon jó pénzt kínáltak, na arra jött! Összeeresztették egy ijen direkt erre a céra kitenyésztett fajtával -több százezret ért a kutya - a komondort..... Nem telt el két perc sem a komondor győztesen, a papa meg sok pénzel mehetett haza!!!! Az ősi ösztönnek - a komondor nincs túltenyésztve - és az átharaphatatlan szőrének köszönhetően erre lehet felkészülni minden vele szemben fellépőnek. 

          A szükséges ápolás

          frizura.jpg

                                         

    Ha kíállitásokon győztes kutya pártól szeretnél kiskutyát  tovább tenyésztés céljából, vagy csak egyszerűen biztonságban szeretnéd tudni a területedet, fordulj hozzám bizalomal, mindekttőben tudok segíteni.

    Igen, engem egy ilyen "örző-védő" érdekel > >>

 www.mykomondors.com